Wednesday 18 May 2011

TEPUNG PELITA

TEPUNG PELITA

MyKitchen's Recipe

Bahan A
  • 1 cwn tpg beras
  • 1 cwn gula
  • 5 cwn air
  • 4 helai daun pandan - di blend tapis n ambil airnyer saja
  • sedikit kapur dan garam (tp ita tak letak kapur still ok)

Bahan B
  • 5 sudu tpg beras
  • 4 cwn santan dr 1 biji kelapa (ita guna santan kotak aje..)
  • garam 2 sudu teh

"DO IT YOUR SELF"

Masukkan bahan A gaul sebati dan masak atas api hingga berkilat warnanya. Kemudian masukkan dlm daun pisang yg telah dijadikan kotak atau acuan yg disukai biar sebentar...

Bahan 2 (santan) juga disatukan dan masak atas api hingga pekat dan mendidih. Tuang bahan 2 atas lapisan yg berwarna hijau tadi... biar sebentar kemudian boleh lah masuk dlm peti ice....
Simpel aje kan .... cubalah...

No comments:

Post a Comment